ekipa filma


img1

Dejan Petrović

producent / scenarista / reditelj

Dejan Petrović je rođen u Užicu 1974. godine. Diplomirao je režiju na Akademiji umetnosti u Beogradu, gde trenutno radi kao profesor na studijskom programu Filmska i televizijska režija i montaža.

Scenarista je i reditelj nekoliko kratkometražnih igranih i dokumentarnih filmova, promotivnih filmova, reklamnih i muzičkih spotova, kao i emisija za televiziju. U svojstvu producenta, učestvovao je u produkciji oko četrdeset kratkometražnih dokumentarnih filmova i jednog srednjemetražnog dokumentarnog filma. Producent, scenarista i reditelj je četiri dokumentarne televizijske serije, koje su snimljene uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Osnivač je i direktor Nezavisnog filmskog centra Filmart , u okviru koga se realizuje nekoliko projekata, između ostalih i Međunarodni studentski filmski kamp Interakcija.

Bio je predavač, moderator i član žirija na nekoliko radionica/festivala u zemlji i inostranstvu (Rusija, UAE, Hrvatska, Bosna i Hercegovina).

Član je udruženja DOKSRBIJA – Dokumentaristi Srbije.

Dobitnik je nekoliko nagrada na filmskim festivalima, između ostalih i Zlatne medalja Beograda za najbolji scenario na 62. Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma u Beogradu za film Restart, koji je podržan na konkursu Filmskog centra Srbije 2014. godine.
img1

Dragan Vildović

direktor fotografije

Dragan Vildović direktor fotografije i profesor kamere. Studirao je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu i radio na brojnim nagrađivanim projektima, od studentskih filmova, promotivnih filmova do igranih i dokumentarnih.

www.draganvildovic.com
img1

Aleksandar Popović

montažer

Aleksandar Popović je rođen u Beogradu 1971. godine. Diplomirao je montažu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Radi kao profesor na Akademiji umetnosti Beograd, na studijskom programu Filmska i televizijska režija i montaža.

Montažer je nekoliko domaćih dugometražnih igranih filmova (Jesen samuraja, Peti leptir, Skidanje, Mali Budo, Miloš Branković itd., kao i tv serija Vojna akademija, Gorki plodovi, Jesen stiže Dunjo moja itd. Montirao je nekoliko dugometražnih dokumentaraca (Dečak iz Junkovca, Đilas, Valter itd.).

img1

Nikola Cvijanović

snimatelj i dizajner zvuka

Nikola Cvijanović je rođen 1980. godine u Beogradu. Diplomirao je Snimanje i dizajn zvuka na Akademiji umetnosti u Beogradu.

Radio je zvuk za dugometražne igrane filmove (Konji Vrani, Skidanje , Ničije dete, Rajska prevara i apsurdni eksperiment , Jednaki), kao i nekoliko kratkometražnih igranih filmova (Druga Ruka, Predisposed, Lukina kutija za alat, Don’t brejk maj turbofolk hart).

U svojstvu mikromana, odnosno dizajnera zvuka učestvovao je u produkciji igranih TV serija Jesen stiže dunjo moja i Jagodići. Kao snimatelj i dizajner zvuka radio je i dokumentarne filmove (Šizofrenija, Asomania , Exit 05, Jeremy McClintock Show , Partizanski film, Bijelo dugme, Restart), ali i dve dokumentarne TV serije (Fudbal, nogomet i još po nešto i Robna kuća).

Dizajner je zvuka u dokumentarnom TV filmu Sahrana, kao i u nekoliko drugih projekata rađenih za televiziju (Eurovision song contest Belgrade 2008., Reality show Kuća snova, muzičko zabavni program Šou svih vremena, muzička emisija Hitorama, muzičko zabavni kviz Ja volim Srbiju). Radio je i zvuk za pozorišne predstave (Florentinska Tragedija, Fedrina Ljubav, Who cares for Ana Karenjina, Fringe, Jebem mu mater, ko je prvi počeo), kao i album klasične muzike (The sound of light).

Bio je gost-predavač na ZeLIG - Školi dokumentarnog filma, televizije i novih medija (Bolzano/Italija, 2005.), kao i na Univerzitetu Dokuz Eylul Güzel Sanatlar (Izmir/Turska, 2011.). 2006. godine, u svojstvu supervizora zvuka, učestvovao je u realizaciji Međunarodnog studentskog filmskog kampa Interakcija.
img1

Vojin Ristivojević

kompozitor

Vojin Ristivojević je rođen 1976. godine u Beogradu. Studirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, na odseku Snimanje i dizajn zvuka.

Bogato iskustvo iz studijsko-koncertnog rada sa bendovima (Sunshine, Zemlja Gruva) preneo je na teren primenjene muzike, komponujući, dizajnirajući zvuk i sarađujući na mnogobrojnim filmovima (Jedan na jedan, Srpski film, Skidanje, Jednaki), pozorišnim predstavama (Paviljoni, Cirkus istorija, Svojta, Iza kulisa), scenskim spektaklima (Otvaranje Univerzijade u Beogradu, Proslava 150. godina industrijalizacije Srbije itd.), kao i mnogobrojnim televizijskim formatima.