vesti

img1
REZULTATI KONKURSA


Na konkurs za učešće na radionici dokumentarnog filma za srednjoškolce - Filmskom edukativnom centru „Interakcija“ (FECI 2019), pristigla je 31 prijava iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije i Srbije. Nakon razmatranja prijava kandidata doneta je odluka da su polaznici FECI 2019:

  1. Lenka Begović (Bor, Srbija)
  2. Nikolina Dikić (Novi Sad, Srbija)
  3. Karlo Klanac (Rijeka, Hrvatska)
  4. Mina Lazarevski (Beograd, Srbija)
  5. Mina Leontijević (Gornji Milanovac, Srbija)
  6. Kalin Malovski (Skoplje, Severna Makedonija)
  7. Mladen Marković (Višegrad, Bosna i Hercegovina)
  8. Filip Mihajlović (Vlasotince, Srbija)
  9. Anastasija Sazdovska (Skoplje, Severna Makedonija)
  10. Dunja Sekulović (Podgorica, Crna Gora)

FECI 2019 će biti održan od 29. 11. do 3.12. 2019. godine u Užicu i Beogradu, u organizaciji Nezavisnog filmskog centra „Filmart“, a u partnerstvu sa Domom učenika srednjih škola iz Užica, Dečjim kulturnim centrom Beograd i Gradskim kulturnim centrom Užice. Generalni pokrovitelj programa je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

img1


Raspisan konkurs za FECI – radionicu dokumentarnog filma za srednjoškolce sa EX YU prostora

U cilju podsticanja filmskog stvaralaštva i promocije dokumentarnog filma među mladima, Nezavisni filmski centar „Filmart“ iz Požege (Srbija), raspisuje konkurs za upis nove generacije polaznika Filmskog edukativnog centra „Interakcija“ – radionica dokumentarnog filma (FECI).

FECI je petodnevni edukativni program namenjen srednjoškolcima iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije koji žele da nauče više o kreativnom dokumentarnom filmu, a koji već imaju osnovna znanja iz oblasti filmskog stvaralaštva.

Deset izabranih polaznika će, od 29. 11. do 3. 12. 2019. godine, imati priliku da nauče kako da napišu priču za dokumentarni film, ali i kako da produciraju, režiraju, snime i izmontiraju dokumentarac. Radionice se održavaju u Užicu i Beogradu, a predavači su dr Aleksandra Milovanović - montažerka, Miloš Ivanović - producent i Dejan Petrović – reditelj.

FECI se realizuje u partnerstvu sa Domom učenika srednjih škola iz Užica, Gradskim kulturnim centrom Užice i Dečjim kulturnim centrom Beograda, a uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Više o FECI, kao i uslovima konkursa možete pronaći ovde.
Rok za prijavljivanje:31. 10. 2019. godine.