predavači


img1

dr Aleksandra Milovanović

Docentkinja na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Montirala je dokumentarne filmove i serije, između ostalih i „Druga strana svega“ (Mile Turajlić 2017), „Cinema komunisto“ (Mile Turajlić 2011) itd.

Objavila je knjigu „Imaginarno polje filmske slike, čitanje i interpretacija“ (2011) i brojne naučne radove: „Virtualna kultura i digitalna distribucija medijskih tekstova“ (2017), „Moć i društvena odgovornost dokumentarnog filma” (2016), itd.

Dobitnica je nacionalnih nagrada za najbolju montažu u filmovima („Vukovar, poslednji rez“, „Cinema komunisto“, „Druga strana svega“).

Članica je NECS i DokSrbija -Udruženja dokumentarista Srbije.
img1

Miloš Ivanović

Diplomirao je produkciju na Akademiji umetnosti u Beogradu.

Osnivač je kreativnog tima ATTIC studija i od 2012. producent ATTIC Sessions-a, muzičkog veb serijala. 2015. godine producirao je televizijski projekat „Radiovizija” u ko-produkciji sa Radio-televizijom Srbije. U sklopu istog projekta producirao je kratki animirani film, „O robovima i robotima“ (reditelj: Miloš Tomić, 2016), koji je osvojio Grand pri na festivalima Anibar i Balkanima i bio prikazan na Annecy IAFF i Animafestu Zagreb. Takođe, producent je kratkometražniog filma „Dos Patrias“ (reditelj: Kosta Ristić), koji je prikazan u ACID Kanskog filmskog festivala 2017, ali i dokumentarnog filma „Govori da bih te video“ (reditelj: Marija Stojnić) i igranog filma „Reži” (reditelj: Kosta Đorđević).

Producent je Dana slovenačkog filma u Beogradu i član udruženja DokSrbija.

Živi u Beogradu i vodi producentsku kuću „Platforma“. Istovremeno radi na razvoju i produkciji nekoliko novih projekata.

img1

Dejan Petrović

Scenarista i reditelj nekoliko kratkometražnih igranih i dokumentarnih filmova, televizijskih emisija, promotivnih filmova,reklamnih i muzičkih spotova. Producent je oko 50 kratkometražnih dokumentarnih.

Osnivač je i direktor Nezavisnog filmskog centra „Filmart“.

Radi kao vanredni profesor na studijskom programu Filmska i televizijska režija na Akademiji umetnosti u Beogradu.

Član je Udruženja DokSrbija – Udruženja dokumentarista Srbije.

Dobitnik je više od 20 nagrada na filmskim festivalima u zemlji i inostranstvu. Za najnoviji dokumentarac „Isti“, koji je premijerno je prikazan u takmičarskom programu festivala IDFA (Amsterdam, 2017.), do sada je osvojio oko 15 nagrada, između ostalog i Gran pri za najbolji kratki dokumentarni film na 65. Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma u Beogradu (april, 2018.).