Umetnici - učesniciJelena Prljević
Umetnica čija praksa istražuje polje crteža, pokretne slike i instalacije. Njen rad sugeriše razumevanje straha i proces isceljenja neophodnim za prevazilaženje nemira kako unutrašnjih tako i spoljašnjih. U Njujorku, 2018. godine, zajedno sa umetnicima Natašom Prljević i Džošuom Nierodžinskim, osniva kolaborativnu umetničku platformu i transnacionalni kolektiv HEKLER sa fokusom na ispitivanje odnosa gostoprimstva i konflikta. Od 2020. postaje članica kolektiva Mladost u šezdesetim. Trenutno boravi na svom selu Ljubanje, Srbija, gde uz podršku porodice i umetnika Miloša Bojovića radi na transformaciji i restauraciji starih porodičnih kuća sa ciljem otvaranja ovih prostora za dalja okupljanja i proširivanje saradnji.
Pored nekoliko samostalnih izlozbi, učestvuje u više nacionalnih i internacionalnih grupnih izložbi kao i kolaborativnih projekata. Njen animirani film Sestrinstvo prikazivan je na više filmskih festivala u Evropi i SAD-u. Na 69. Martovskom festivalu u Beogradu (2022), Jelenin eksperimentalni film Iznutra nagradjen je kao najbolji film u kategoriji eksperimentalnog filma i video arta.

Veb sajt:
www.jelenaprljevic.comMiloš Bojović
Studirao je književnost i fotografiju. Interesuje ga istraživanje onog drugog sveta u koji stupamo u liminalnom prostoru: sveta mašte. Traga za mogućnostima postojanja, odlaska i povratka, promene mesta zarad promene sebe. Izlagao je.
Svoje interesovanje za sliku, zvuk i tekst ujedinjuje u video radovima i filmu. Suosnivač je produkcijske kuće ŽTMRLJ.PROD koja se bavi video produkcijom i istraživanjem u domenu andergraund filma, video spotova i stop-motion animacija. Član je kolektiva Mladost u šezdesetim. Sarađuje sa umetnicom Jelenom Prljević na različitim umetničkim i komercijalnim projektima. Nekoliko godina je učestvovao u timu Međunarodnog filmskog kampa Interakcija. Bavi se pisanjem. Tekstove objavljuje u onlajn magazinu Tag, pokrenutog od strane Save Zologa, gde je jedan od urednika. Trenutno razvija scenario za kratki igrani film „Preko“ za koji je dobio podsticaj na TaborPRO pitching forumu.
Živi u Požegi.Mila Panić
Umetnica i stand-up komičarka, rođena u BiH, trenutno bazirana u Berlinu. Njena umetničika praksa seže od lične dokumentacije do izrazito poetičnih vizualnih i diskurzivnih elemenata kroz koje tumači različita nasleđa migracija, pružajući uvid u posledice samog procesa i otkrivajući ono što je obično nedokumentovano. Kroz razne medije, oblikuje celokupnu sliku i razotkriva različite kulturne narative prisutne u samoj ideji migracije.
Panćeva je i host Broken English podkasta, koji istražuje politiku jezika i pitanje kako živeti između dva ili više jezika. Suosnivačica je kolektiva i udruženja Fully Funded Residencies.eV, koje pruža pregled plaćenih mogućnosti za sve kulturne radnike, kao i razmenu iskustava i kritičko osvrtanje na AIR programe.

Veb sajt:
www.milapanic.netSaša Tatić
BiH umetnica i protgonistkinja vlastitog života. Njena praksa odražava stalnu obradu procesa otpuštanja porekla kroz svesno evoluiranje identiteta koji se stapa se s većom celinom. Ona traži odgovarajuće načine pripitomljavanja izazova samoiniciranog života migrantkinje koja istovremeno neguje odgovornost očuvanja vrednosti porodičnog nasleđa. Aktivna je učesnica domaće i internacionalne umetničke scene. Jedna od suosnivača umetničkog udruženja Fully Funded Residencies s kojima nastoji podstaći jednakost i inkluzivnost. Živi i radi u Berlinu. Traga za životnim mudrostima svuda. Bosnu posećuje kad god je u prilici.

Veb sajt:
www.sasatatic.weebly.com
www.sasatatic.com