IVA.lab program 2022 okuplja četvoro mladih umetnika iz regiona

18 – 23 / 08 / 2022
Požega
Mila Panić, Saša Tatić, Jelena Prljević i Miloš Bojović

Rezidencijalni program za produkciju video umetnosti, pokrenut 2016. godine sa ciljem da na jednom mestu okupi vizuelne umetnike iz Srbije i regiona sa filmskim profesionalcima i studentima filmskih škola iz celog sveta okupljenih na programu Interakcija. Nastala kao reakcija na problem nedostatka rezidencijalnih programa medijske umetničke prakse, kao i kolonija i radionica za video umetnost, IVA.lab (inter_video_action lab) podstiče produkciju nove „pokretne slike“, kao i kontinuirano testiranje bliskosti dva medija – filma i videa, posebno dokumentarnog filma i vizulne (video) umetnosti kroz saradnju i razmenu znanja i iskustava dokumentarista i vizuelnih umetnika i sagledavanja potencijala za koprodukcije.

Hibridno izdanje IVA.lab tokom prošle godine uključilo je učešće četvoro mladih umetnika/ca iz BiH i Srbije, a koji će se ove godine ukupiti uživo u Požegi, tokom održavanja Interakcije 2022 – Mila Panić, Saša Tatić, Jelena Prljević i Miloš Bojović.

Umetnici/ce dosadašnji učesnici/ce IVA.lab: Dragana Žarevac i Anica Vučetić (2016), Mirjana Boba Stojadinović i Miloš Tomić (2017), Mia Ćuk i Slobodan Stošić (2018), Ivan Petrović i Dejan Klement (2019).