vesti

img1KONKURS za upis u Filmski edukativni centar Interakcija - FECI 2022

Rok za prijavljivanje: 2. oktobar 2022. godine


U organizaciji Nezavisnog filmskog centra Filmart, od 2011. godine realizuje se Filmski edukativni centar Interakcija (FECI) petomesečni ekukativni program namenjen srednjoškolcima sa teritorije Moravičkog i Zlatiborskog okruga koji žele da nauče kako se piše scenario, snima, montira i režira film.

FECI 2022 će biti realizovan tokom 5 meseci (oktobar 2022 - februar 2023) u Požegi, subotom, prema utvrđenom rasporedu i programu rada. Petnaest polaznika, u toku prva tri meseca, kroz predavanja i realizaciju praktičnih vežbi, biće upoznati sa osnovama pisanja scenarija, kao i osnovama jezika i gramatike filma, a zatim će kroz konsultacije sa mentorom učestvovati u produkciji kratkometražnog igranog filma. Pored stalnog predavača i mentora, Dejana Petrovića , biće angažovani i gostujući predavači, afirmisani filmski autori.

Pravo učešća na konkursu imaju srednjoškolci koji su rođeni ili pohađaju školu na teritoriji Zlatiborskog ili Moravičkog okruga i koji dostave ispravno popunjen online prijavni obrazac , najkasnije do 2. oktobra 2022.
Za učešće u programu FECI 2022 nije neophodno da kandidati imaju iskustva u oblasti filma.

Program FECI 2022 je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, realizuje se uz preporuku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i besplatan je za polaznike.