vesti

img1



Filmski edukativni centar „Interakcija“ FECI 2021

REZULTATI KONKURSA


Po završetku prvog dana razgovora sa kandidata prijavljenim na konkurs za učešće u programu Filmski edukativni centar „Interakcija“ (FECI 2021) doneta je odluka da su polaznici FECI 2021:

  1. Mina Adamović (Gornji Milanovac)
  2. Aleksandra Bondžulić (Užice)
  3. Katarina Đurić (Gornji Milanovac)
  4. Bogdan Đurović (Užice)
  5. Lazar Gemaljević (Čačak)
  6. Oliver Pakledinac (Novi Sad)
  7. Jovana Šiljković (Užice)

Nakon drugog dana razgovora sa kandidatima, koji će biti održan 6. jula, biće formirana finalna lista polaznika FECI 2021.

Program FECI 2021 će biti realizovan od 10. 07. do 27. 11. 2021. godine u Požegi, u organizaciji Nezavisnog filmskog centra „Filmart“, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

img1



KONKURS za upis u Filmski edukativni centar Interakcija - FECI 2021

Rok za prijavljivanje: 20. jun 2021. godine


U organizaciji Nezavisnog filmskog centra Filmart, od 2011. godine realizuje se Filmski edukativni centar Interakcija (FECI), petomesečni edukativni program namenjen srednjoškolcima sa teritorije Moravičkog i Zlatiborskog okruga koji žele da nauče kako se piše scenario, snima, montira i režira film.

FECI 2021 će biti realizovan od 3.jula do 27.novembra 2021. godine u Požegi, subotom, prema utvrđenom rasporedu i programu rada. Petnaest polaznika, u toku prva tri meseca, kroz predavanja i realizaciju praktičnih vežbi, biće upoznati sa osnovama pisanja scenarija, kao i osnovama jezika i gramatike filma, a zatim će kroz konsultacije sa mentorom učestvovati u produkciji kratkometražnog igranog filma. Pored stalnog predavača i mentora, Dejana Petrovića , biće angažovani i gostujući predavači, afirmisani filmski autori.

Pravo učešća na konkursu imaju srednjoškolci koji su rođeni ili pohađaju školu na teritoriji Zlatiborskog ili Moravičkog okruga i koji dostave ispravno popunjen online prijavni obrazac , najkasnije do 20.juna 2021.

Program FECI 2021 je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, besplatan je za polaznike i nije neophodno da kandidati imaju iskustva u oblasti filma.