o masterklasu

7. Međunarodni masterklas dokumentarnog filma „Interdoc 2017” biće održan od 17. do 27. avgusta 2017. godine u Požegi, istovremeno sa realizacijom druge faze 12. Međunarodnog studentskog filmskog kampa „Interakcija 2017“. Predavači ovogodišnjeg masterklasa su afirmisani reditelji dokumentarnog filma – Dragan Elčić i Mladen Matičević.


Međunarodni masterklas dokumentarnog filma „Interdoc“ se realizuje u organizaciji Nezavisnog filmskog centra „Filmart“ od 2011. godine i do sada na masterklasu je učestvovalo 78 učesnika iz 30 zemalja. Masterklas „Interdoc“ je jedinstvena prilika za sve koji žele da razviju svoje veštine u oblasti dokumentarnog filma, kao što su pisanje scenarija i režija kreativnog dokumentarnog filma. Ovaj destodnevni intenzivni masterklas se održava u Požegi, svakog leta u avgustu, istovremeno sa drugom fazom kampa „Interakcija". Dosadašnji predavači masterklasa „Interdoc“ bili su afirmisani reditelji dokumentarnog filma: Dragan Elčić, Mila Turajlić, Želimir Žilnik i Mladen Matičević. Po završetku masterklasa učesnici dobijaju sertifikat o učešću.


Tokom boravka u Požegi, biće realizovane zajednički prateći programi za učesnike 7. MMDF „Interdoc 2017” i učesnike 12. MSFK „Interakcija 2017”: program „Interscreen“, izleti, sportske i muzičke aktivnosti.


Pravo učešća na konkursu imaju studenti filmskih škola, filmski i televizijski profesionalci, kao i svi oni koji žele da saznaju više o kreativnom dokumentarnom filmu, a koji:

  • govore engleski jezik
  • dostave ispravno popunjen online prijavni obrazac
Broj učesnika je ograničen.


Članarina iznosi 580 eura (u dinarskoj protivvrednosti) po učesniku i uključuje troškove predavanja, troškove pratećih aktivnosti, troškove smeštaja u hostelu i ishrane, troškove prevoza učesnika na relaciji Požega – Beograd i troškove organizovanja izleta.