o masterklasu

Međunarodni masterklas dokumentarnog filma „Interdoc“ se realizuje u organizaciji Nezavisnog filmskog centra „Filmart“ od 2011. godine i do sada na masterklasu je učestvovalo 133 učesnika iz 46 zemalja. Masterklas „Interdoc“ je jedinstvena prilika za sve koji žele da razviju svoje veštine u oblasti dokumentarnog filma, kao što su pisanje scenarija i režija kreativnog dokumentarnog filma. Ovaj desetodnevni intenzivni masterklas se održava u Požegi, svakog leta u avgustu, istovremeno sa drugom fazom kampa „Interakcija".

Dosadašnji predavači masterklasa „Interdoc“ bili su afirmisani reditelji dokumentarnog filma: Mila Turajlić, Želimir Žilnik, Dragan Elčić, Mladen Matičević, Vladimir Perović i Nebojša Slijepčević.

U godini obeležavanja 15 godina Interakcije, 10 godina Interdoka i 5 godina IVA.lab, kada je ceo svet pogodila globalna kriza uzrokovana pandemijom COVID19, po prvi put naš program neće imati svoja uobičajena izdanja koja podrazumevaju okupljanje i upoznavanje učesnika u Srbiji, timski rad, razmenu iskustva, ali i sklapanje prijateljstava za ceo život. Uprkos ograničenom kretanju i fizičkom distanciranju i u ovim okolnostima, nastojimo da održimo našu filmsku zajednicu na okupu i iz tog razloga, zajedno sa njima - našim bivšim učesnicima iz različitih delova sveta, ove godine obeležićemo jubileje naših programa kroz različite online programe, izdavanje kataloga i produkciju dokumentarog filma o Interakciji/Interdoku/IVA.lab, ali i kroz predstavljanje specijalnog programa izabranih filmova snimljenih tokom 15 godina Interakcije na filmskim festivalima u zemlji i inostranstvu.Tim:

Dejan Petrović
Slađana Petrović Varagić
Predrag Živković
Sreten Vuković
Milica Đorđević
Ana Ostojić
Dunja Lončarević
Uroš Pavlović
Bogdan Bondžić
Miloš Bojović

0
učesnika
0
zemalja
0
predavača
0
godina