o masterklasu

9. Međunarodni masterklas dokumentarnog filma „Interdoc 2019” biće održan od19. do 29. avgusta 2019. godine u Požegi, istovremeno sa realizacijom druge faze 14. Međunarodnog studentskog filmskog kampa „Interakcija 2019“. Predavači ovogodišnjeg masterklasa su afirmisani reditelji dokumentarnog filma – Vladimir Perović (Srbija), Nebojša Slijepčević (Hrvatska) i Mladen Matičević (Srbija).

Međunarodni masterklas dokumentarnog filma „Interdoc“ se realizuje u organizaciji Nezavisnog filmskog centra „Filmart“ od 2011. godine i do sada na masterklasu je učestvovalo 113 učesnika iz 43 zemlje. Masterklas „Interdoc“ je jedinstvena prilika za sve koji žele da razviju svoje veštine u oblasti dokumentarnog filma, kao što su pisanje scenarija i režija kreativnog dokumentarnog filma. Ovaj desetodnevni intenzivni masterklas se održava u Požegi, svakog leta u avgustu, istovremeno sa drugom fazom kampa „Interakcija“.

Dosadašnji predavači masterklasa „Interdoc“ bili su afirmisani reditelji dokumentarnog filma: Dragan Elčić, Želimir Žilnik i Mladen Matičević.

Po završetku masterklasa učesnici dobijaju sertifikat o učešću.

Tokom boravka u Požegi, biće realizovane zajednički prateći programi za učesnike 9. MMDF „Interdoc 2019” i učesnike 14. MSFK „Interakcija 2019”: program „Interscreen“, izleti, sportske i muzičke aktivnosti.

Pravo učešća na konkursu imaju studenti filmskih škola, filmski i televizijski profesionalci, kao i svi oni koji žele da saznaju više o kreativnom dokumentarnom filmu, a koji:

  • govore engleski jezik
  • dostave ispravno popunjen online prijavni obrazac

Broj učesnika je ograničen.

Članarina iznosi 590 eura (u dinarskoj protivvrednosti) po učesniku i uključuje troškove predavanja, troškove pratećih aktivnosti, troškove smeštaja u hostelu i ishrane, troškove prevoza učesnika na relaciji (Beograd – Požega i Požega – Beograd) i troškove organizovanja izleta.

Tim:

Dejan Petrović
Slađana Petrović Varagić
Nađa Lapčević
Vladimir Perović
Nebojša Slijepčević
Mladen Matičević
Sreten Vuković
Miloš Vuković
Milica Đorđević
Dunja Lončarević
Uroš Pavlović