o masterklasu

8. Međunarodni masterklas dokumentarnog filmaInterdoc 2018” biće održan od 18. do 28. avgusta 2018. godine u Požegi, istovremeno sa realizacijom druge faze 13. Međunarodnog studentskog filmskog kampa „Interakcija 2018“. Predavači ovogodišnjeg masterklasa su afirmisani reditelji dokumentarnog filma – Dragan Elčić i Mladen Matičević.

Međunarodni masterklas dokumentarnog filma „Interdoc“ se realizuje u organizaciji Nezavisnog filmskog centra „Filmart“ od 2011. godine i do sada na masterklasu je učestvovalo 97 učesnika iz 36 zemalja. Masterklas  „Interdoc“  je jedinstvena prilika za sve koji žele da razviju svoje veštine u oblasti dokumentarnog filma, kao što su pisanje scenarija i režija kreativnog dokumentarnog filma. Ovaj destodnevni intenzivni masterklas se održava u Požegi, svakog leta u avgustu, istovremeno sa drugom fazom kampa „Interakcija“.

Dosadašnji predavači masterklasa „Interdoc“ bili su afirmisani reditelji dokumentarnog filma: Dragan Elčić, Mila Turajlić, Želimir Žilnik i Mladen Matičević.

Po završetku masterklasa učesnici dobijaju sertifikat o učešću.

Tokom boravka u Požegi, biće realizovane zajednički prateći programi za učesnike 8. MMDF „Interdoc 2018” i učesnike 13. MSFK „Interakcija 2018”: program „Interscreen“, izleti, sportske i muzičke aktivnosti.

Pravo učešća na konkursu imaju studenti filmskih škola, filmski i televizijski profesionalci, kao i svi oni koji žele da saznaju više o kreativnom dokumentarnom filmu, a koji:

  • govore engleski jezik
  • dostave ispravno popunjen online prijavni obrazac

Broj učesnika je ograničen.

Članarina iznosi 580 eura (u dinarskoj protivvrednosti) po učesniku i uključuje troškove predavanja, troškove pratećih aktivnosti, troškove smeštaja u hostelu i ishrane, troškove prevoza učesnika na relaciji Požega – Beograd i troškove organizovanja izleta.

Tim:

Dejan Petrović
Slađana Petrović Varagić
Nađa Lapčević
Dragan Elčić
Mladen Matičević
Sreten Vuković
Predrag Živković
Uroš Pavlović