o kampu

U organizaciji Nezavisnog filmskog centra „Filmart”, od 2006. godine, realizuje se Međunarodni studentski filmski kamp „Interakcija“, u okviru koga studenti filmskih škola iz celog sveta, tokom tronedeljnog boravka u zapadnom delu Srbije, snimaju dokumentarne filmove na zadatu temu. Pored produkcije filmova, realizuju se i prateće aktivnosti koje uključuju projekcije filmova, muzičke i sportske aktivnosti. Tokom četrnaestogodišnje realizacije kampa učestvovalo je 249 učesnika iz 59 zemalja. Snimljeno je 50 dokumentarnih filmova, od kojih je 11 filmova osvojilo 18 nagrada na filmskim festivalima širom sveta.

Realizacijom kampa „Interakcija“, NFC „Filmart“ nastoji da afirmiše filmsko stvaralaštvo mladih, a posebno da podstakne razvoj i produkciju dokumentarnog filma kod studenata filmskih škola. Rad u multinacionalnim studentskim filmskim ekipama, tokom produkcije filmova, podstiče multikulturalnost i razmenu iskustva između studenata filmskih akademija iz celog sveta.

U godini obeležavanja 15 godina Interakcije, 10 godina Interdoka i 5 godina IVA.lab,kada je ceo svet pogodila globalna kriza uzrokovana pandemijom COVID19, po prvi put naš program neće imati svoja uobičajena izdanja koja podrazumevaju okupljanje i upoznavanje učesnika u Srbiji, timski rad, razmenu iskustva, ali i sklapanje prijateljstava za ceo život. Uprkos ograničenom kretanju i fizičkom distanciranju i u ovim okolnostima, nastojimo da održimo našu filmsku zajednicu na okupu i iz tog razloga, zajedno sa njima - našim bivšim učesnicima iz različitih delova sveta, ove godine obeležićemo jubileje naših programakroz različite online programe, izdavanje kataloga i produkciju dokumentarog filma o Interakciji/Interdoku/IVA.lab, ali i kroz predstavljanje specijalnog programa izabranih filmova snimljenih tokom 15 godina Interakcije na filmskim festivalima u zemlji i inostranstvu.Tim:

Dejan Petrović
Slađana Petrović Varagić
Predrag Živković
Sreten Vuković
Milica Đorđević
Ana Ostojić
Dunja Lončarević
Uroš Pavlović
Bogdan Bondžić
Miloš Bojović

0
učesnika
0
zemlje
0
dokumentaraca
0
nagrada