Аrhiva sajtova za:  2006 | 2007  | 2008  godinu

 

 

9. februar 2010. godine

Selektori 57. Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma uvrstli su film „Grupni portret s leđa“ u takmičarski program ovogodišnjeg festivala.
Film „Grupni portret s leđa“, snimljen u Čačku tokom poslednje „Interakcije“, biće prikazan u kategoriji ekspermentalnog filma. Festival će biti održan, u Beogradu, od 30. marta do 3. aprila 2010. godine.

5. februar 2010. godine

Film „Grupni portret s leđa“ snimljen tokom 4. Međunarodnog studentskog filmsko kampa „Interakcija 2009“ biće prikazan u takmičarskom programu 6. Međunarodnog festivala dokumentarnog filma „Zagreb Dox“, koji će biti održan od 28. februara do 7. marta 2010. godine u Zagrebu.
 

                  

na vrh strane

 

5. decembar 2009. godine

U cilju promocije aktivnosti i rezultata 4. Međunarodnog studentskog filmskog kampa „Interakcija 2009“, u Požegi je  održana projekcija filmova snimljenih tokom kampa. Nakon projekcije filmova uručene su zahvalnice pojedincima i institucijama iz Požege koje su doprinele realizaciji projekta.

27. novembar 2009. godine

U prostorijama Crvenog krsta Užice uručene su zahvalnice pojedincima i institucijama iz Užica koji su doprineli realizaciji ovogodišnjeg kampa. Nakon dodele zahvalnica prikazani su filmovi snimljeni tokom 4. „Interakcije“.
 

na vrh strane

 

25. oktobar 2009. godine

U okviru trećeg po redu KRAF-a (Kragujevačka revija antiratnog i angažovanog filma), 25.oktobra 2009.godine, prikazan je film "Grupni portret s leđa" nastao u produkciji Filmart-a iz Požege, u okviru 4.Međunarodnog studentskog filmskog kampa „Interakcija 2009“. Ovaj revijalni festival ima praksu da festival otvara kragujevački autor. Budući da je reditelj Vojin Vasović, poreklom iz Kragujevca, film je ujedno bio i povod debate nakon projekcije na temu "Rađa li se kragujevački film?". Pre projekcije filma održana je kratka prezentacija kampa "Interakcija" kao uvod u festivalsku premijeru "Grupnog portreta s leđa“.
 

                  

na vrh strane

  7. oktobar 2009. godine

U organizaciji Nezavisnog filmskog centra „Filmart“ i Doma kulture Čačak, u sredu, 7. oktobra u 20 časova u Velikoj sali Doma kulture u Čačku, održana je projekcija filmova snimljenih na 4. Interakciji.
Na, do sada, najposećenijoj projekciji „Interakcije“ uvodnu reč održao je Milen Alempijević, urednik filmskog programa i pr Doma kulture i istakao značaj Interakcije u kulturnoj ponudi grada i regiona, kao i odličnu saradnju sa čačanskim gradskim institucijama, ustanovama kulture i Domom kulture Čačak.
Gostima se zatim obratio Predrag Živkovic, izvršni producent kampa. Izražavajući zahvalnost pokroviteljima i partnerima sa čačanskog područja, posebno je istakao saradnju i predusretljivost čačana koji su se pokazali kao izuzetni domaćini vec četvrtu godinu zaredom i kao izuzetno tolerantni, izašli u potpunosti u susret zahtevnoj filmskoj ekipi koja je ove godine radila u Čačku. Zatim su Jelena Cuslović,  član najužeg organizacionog tima Interakcije i Predrag Živković uručili zahvalnice donatorima, partnerima i učesnicima u filmu sa teritorije Čačka.
Više od 500 prisutnih posetilaca sa oduševljenjem i velikim aplauzom pozdravilo je, zatim projekciju filmova "Polifonija", "Bojenje magle", "Grupni portret s leđa" i "Mile i Nale".
 

                  

na vrh strane

 

26. septembar 2009. godine

U subotu, 26. septembra 2009. godine, na maloj sceni Doma Omladine u Kragujevcu, odražana je prezentacija i projekcija filmova nastalih u okviru ovogodišnjeg Međunarodnog studentskog filmskog kampa „INTERAKCIJA 2009“. Zbog velikog interesovanja publike, održane su dve projekcije sa početkom u 18h i 19h. Publika je pogledala sva četiri ovogodišnja filmska ostvarenja, kao i propratni film o kampu koji govori o samoj manifestaciji gledanoj iz ugla 20 učesnika iz 14 zemalja. 
 

                  

na vrh strane

 

21. avgust 2009. godine

U četvrtak, 20. avgusta, u Dvorani kulturnog centra Beograda, sa početkom u 21 h, održano je Svečano zatvaranje kampa. Tokom zatvaranja, u ime domaćina, prisutne je pozdravio Nebojša Popović, urednik filmskog programa Kulturnog centra Beograda.
Dejan Petrović, direktor Nezavisnog filmskog centra „Filmart“ predstavio je učesnike 4. „Interakcije“, kojima su dodeljene diplome za učešće na ovogodišnjem kampu. Tokom večeri prikazana su četiri dokumentarna filma snimljena tokom 4. Međunarodnog studentskog filmskog kampa „Interakcija 2009“.
Projekciji filmova u Beogradu, između ostalih, prisustvovali su i pimarijus dr Predrag Tojić, državni sekretar Ministarstva za dijasporu, prof mr Milica J. Kuzmanović, načelnica odeljenja za savremeno stvaalaštvo i kulturnu industriju u Ministarstvu kulture RS, gospodin Dante Coelho De Lima, ambasador Brazila u Beogradu, gospođa Ruizа Marа Andreyevich, savetnica ambasadora Brazila, gospodin Amir Ali Džavadijan,zamenk direktora Kulturnog centra Irana, gospodi Dušan Đoković, direktor Akademije umetnosti u Beogradu, prof dr Milena Dragićević Šešić, profesor na Fakultetu dramskih umetnosti i gospodin Mirko Štark, profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.
 

                  

na vrh strane

   20. avgust 2009. godine

U sredu, 19. avgusta, premijernom projekcijom filmova snimljenih na ovogodišnjoj „Interakciji“, obeležen je završetak druge faze 4. Međunarodnog studentskog filmskog kampa „Interakcija 2009“. U prepunoj Sali Kulturnog centra Požega, premijerno su prikazani filmovi: Polifonija, Bojenje magle, Grupni portret s leđa, Mile i Nale, snimljeni na ovogodišnjem kampu.
Po završetku druge faze kampa, 20. avgusta, na putu za Beograd, učesnici četvrte „Interakcije“ su posetili Ovčarsko-kablarsku klisuru. Turistička organizacija Čačak, u svojstvu domaćina, učesnike je upoznala sa manastirima na ovom području, ali i organizovala splavarenje Moravom.
 

               

na vrh strane

   18. avgust 2009.godine

U bioskopu Kulturnog centra Požega od 19.30 časova, u okviru programa „Interscreen“, prikazani su Kitakinan – Zemlja za sve (Kanada), Nema više Ive (Srbija), Informativni razgovor (Srbija), Putnik (Srbija), Filmski kritičar (Srbija), Paralele (SAD), Ogledala (Italija).
U okviru programa „Interšator“ na Trgu Slobode u Požegi, od 21 čas predstavljena je kultura Kanade i Srbije.
 

                  

na vrh strane

 

17. avgust 2009. godine

U bioskopu Kulturnog centra Požega od 19.30 časova, u okviru programa „Interscreen“, prikazani su filmovi Pripremi se, pozor, sad! (Estonija), Romansa (Brazil) i Peta lična (BIH).
U okviru programa „Interšator“ na Trgu Slobode u Požegi, od 21 čas predstavljena je kultura Estonije, Brazila i Bosne i Hercegovine.
 

                  

na vrh strane

 

16. avgust 2009. godine

U bioskopu Kulturnog centra Požega od 19.30 časova, u okviru programa „Interscreen“, prikazani su filmovi Kerskij (Rusija), Prazne strane (Indija), 100 dana do Olimpijade (Litvanija), kao i filmovi studenata Akademije umetnosti iz Beograda.
U okviru programa „Interšator“ na Trgu Slobode u Požegi, od 21 čas predstavljena je kultura Rusije, Indije i Litvanije.
 

                  

na vrh strane

 

 15. avgust 2009. godine

Učesnici su posetili Drvengrad na Mokroj Gori, a zatim i Muzej na otvorenom „Staro selo Sirogojno“.
U bioskopu Kulturnog centra Požega od 19.30 časova, u okviru programa „Interscreen“, prikazani su filmovi studenata Akademije umetnosti iz Novog Sada, kao i filmovi sa festivala CILECT Prize 2008.
Na Trgu Slobode u Požegi, 15,avgusta od 21 čas održan je koncert benda “DIRTY DOROTHY”, kao i nastup hip hopera grupe “WEST SIDE CONNECTION”.
 

                  

na vrh strane

   14. avgust 2009. godine

U bioskopu Kulturnog centra Požega od 19.30 časova, u okviru programa „Interscreen“, prikazani su filmovi: Jonin rođendan (Nemačka), Trka (Rumunija), Gubitak pamćenja (Fancuska), kao i filmovi sa festivala CILECT Prize 2008.
U okviru programa „Interšator“ na Trgu Slobode u Požegi, od 21 čas predstavljena je kultura Nemačke, Rumunije i Francuske.
 

                  

na vrh strane

 

13. avgust 2009. godine

U saradnji sa Iranskim kulturnim centrom i Kulturnim centrom Požega u Gradskoj galeriji u Požegi, 13.avgusta u 19 časova, otvorena je izložba iranskog fotografa Amira Ali Đžavadijana.
U bioskopu Kulturnog centra Požega od 19.30 časova, u okviru programa „Interscreen“, prikazani su filmovi: Slušati tišinu (Velika Britanija), Mali fotograf (Švedska), Prolaz (Iran), Dašak (Srbija), kao i filmovi studenata Fakulteta dramskih umetnosti.
U okviru programa „Interšator“ na Trgu Slobode u Požegi, od 21 čas predstavljena je kultura Velike Britanije, Švedske i Irana.
 

                  


na vrh strane

   12. avgust 2009. godine

Na Međunarodni dan mladih, 12.avgusta 2009.godine sa početkom u 21 čas, u bioskopu Kulturnog centra Požega, održano je Svečano otvaranje kampa. Učesnicima i gostima, tokom otvaranja, obratio se gospodin Nebojša Bradić, ministar kulture RS, primarijus dr Predrag Tojić, državni sekretar Ministarstva za dijasporu RS, gospodin Emir Kusturica, eminentni reditelj, gospodin Milovan Mićović, predsednik Opštine Požega i Dejan Petrović, direktor NFC „Filmart“.
Otvaranju su, između ostalih, prisustvovali i gospođa Amira Arifović Harms, otpravnica poslova Аmbasade Bosne i Hercegovine, gospodin Saikat Sen Sharma, šef kancelarije Аmbasade Indije, gospođa Ruiza Mara Andreyevich, savetnica ambasadora Brazila, gospodin Amir Ali Džavadijan, zamenik direktora Kulturnog centra Irana, Njihova visočanstva Princ Vladimir Karađorđević i Princeza Brigit Miler, kao i predstavnici susednih gradova i opština (Užice, Čačak i Аrilje). Nakon ceremonije Svečanog otvaranja prikazan je film „Helijum“, snimljen tokom 4. MSFK „Interakcija '08“ (dobitnik nagrade za najbolji eksperimentalni film na 56. Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma). Po završetku otvaranja priređen je koktel.

U okviru programa „Interšator“ na trgu Slobode u Požegi, od 18 časova održana je prezentacija programa „Međunarodni dan mladih“ i  „Interakcija 2008“.
 

                  

na vrh strane

 

 11. avgust 2009. godine

Po završetku snimanja materijala za filmove u Užicu, Čačku, Požegi i Guči učesnici su doputovali u Požegu gde će od 11. do 19. avgusta 2009.godine montirati filmove. Istovremeno sa produkcijom filmova biće realizovani: programi „Interšator“  i  „Interscreen“, kao i izložba fotografija,  koncert i slobdne aktivnosti (izleti itd.).
 

                  


na vrh strane
 

 

 
INFORMATOR za medije  "Interakcija 2009"
(Download- word)

 

 
   
 

 


LOGO 
"Interakcija 2009" (Download-jpeg.)

 

 

 

 
 
 

 

 
PROGRAM  "Interakcija 2009"
(Download- jpeg.)

 

 

 

 

 

 

                  

   5. avgust 2009.

Po dolasku učesnika ovogodišnje 4. Međunarodnog studentskog filmskog kampa “Interakcija 2009“ u Beograd, 4.avgusta 2009.godine u Kulturnom centru Beograda, održana je Uvodna radionica. 

Dvadeset studenata produkcije, režije, kamere, zvuka i montaže iz 14 zemalja (Rusija, Kanada, Rumunija, Nemačka, Francuska, Velika Britanija, Brazil, Švedska, Estonija, Indija, Litvanija, Bosna i Hercegovina,  Iran  i Srbija), tokom radionice, upoznati su sa ciljevima, aktivnostima i dinamikom realizacije projekta. 

O projektu su govorili Slađana Varagić, koordinator programa, Predrag Živković, izvršni producent, Dejan Petrović, direktor Nezavisnog filmskog centra „Filmart“ i moderator Jelena Ćuslović.

Po završetku Uvodne radionice, profesor mr Dragan Elčić, održao je predavanje na temu „Autorski dokumentarni film“, a zatim i prve konsultacije sa studentima-učesnicima kampa. Profesor mr Elčić , kao supervizor režije, kroz konsultacije sa studentima učestvovaće u produkciji filmova, kroz sve faze, od istraživanja terena, pronalaženja teme do montaže i postprodukcije. Na temu „Zvuk u dokumentarnom filmu“ predavanje je održao profesor Nikola Cvijanović.

Nakon radionica, učesnici su krenuli put Čačka, Požege, Guče i Užica, gde će od 5. do 10. avgusta, podeljeni u 4 ekipe snimiti materijal za dokumentarne filmove na temu „Tolerancija različitosti“. Tokom današnjeg dana, 5. avgusta, učesnici su imali prve kontakte sa lokalnim vodičima i sredinama u potrazi za temom i idejom. 

na vrh strane

 

  
     
 

3. avgust 2009.godine

U svečanoj salu Skupštine Opštine Požega, 3. avgusta 2009. godine u 12h časova, održana je konferencija za medije povodom početka 4. Međunarodnog studentskog filmskog kampa „Interakcija 2009“.

Na konferenciji su se brojnim novinarima iz Požege, Užica i Čačka, obratili Dejan Petrović - direktor NFC „Filmart“, Milovan Mićović - predsednik Opštine Požega, Goran Simović – zamenik predsednika Opštine Požega i Predrag Živković – izvršni producent filmskog kampa „Interakcija“. Konferenciju je vodila Slađana Vasiljević.

Medijima je predstavljen ovogodišnji projekat i njegove faze realizacije: produkcija, prateći programi „Interscreen“, „Interšator“, izložbe i koncerti. Najavljen je dolazak 20 učesnika kampa – studenata filmskih škola iz 14 zemalja, kao i njihovo učešće u produkciji četiri dokumentarna filma na temu „Tolerancija različitosti“. Filmovi će biti snimani na teritoriji partnerskih gradova i opština: Čačak, Užice, Guča i Požega.

Kao i prethodnih godina, pokrovitelji kampa „Interakcija 2009“ su Ministarstvo kulture RS, Ministarstvo za dijasporu RS, no ove godine među generalnim pokroviteljima po prvi put se našla i Opština Požega. Predstavnici Opštine Požega su istakli značaj realizacije ovog projekta u Požegi, kao i sve potencijale koje projekat ima u smislu afirmacije Požege na kulturnom, privrednom i turističkom planu.  Ciljevi kampa „Interakcija“, kao što su multikulturalnost, decentralizacija kulture i afilmacija kulturno-istorijskih zanamenitosti Srbije, bili su presudni da Opština Požega prepozna značaj podrške ovom projektu.

na vrh strane

 

 

21.jul 2009. godine
„Interakcija“ predstavljena na Konferenciji za medije u Ministarstvu kulture u Beogradu

U utorak, 21.jula 2009.godine u Press sali Ministarstva kulture Republike Srbije odrzana je Konferencija za medije na kojoj su predstavljene manifestacije koje ce biti odrzane tokom leta u Srbiji, a u cijem sufinansiranju ucestvuje  Ministarstvo kulture. Najpre je Minstar, Nebojsa Bradic, upoznao novinare o znacaju manifestacija koje je podrzalo Ministarstvo, a zatim su predstavljene najznacajnije kulturne manifestacije koje ce biti realizovane tokom jula i avgusta u nasoj zemlji - Festival glumackih ostvarenja „Filmski susreti“ (Nis, 22-31.avgust), Festival filmskog scenarija (Vrnjacka Banja, 8-12.avgust), BELEF (Beograd, 2-31.jul), Nisvil festival (Nis, 13-16.jul), ali  i Medjunarodni studentski flmski kamp „Interakcija“ (Pozega 4-21.avgust). O realizaciji ovogodisnje „Interakcije“ govorio je, Dejan Petrovic, direktor NFC „Filmart“, koji je istakao da kroz projekat „Interakcija“  „Filmart“  doprinosi  decentralizaciji kulture u Srbiji. Takodje, Petrovic je  izrazio zahvalnost Ministarstvu kulture na znacaju koje Ministrstvo daje „Interakciji“ od samog osnivanja.

 

na vrh stran

 

19. jul 2009. godine
4. MEĐUNARODNI STUDENSKI FILMSKI KAMP „INTERAKCIJA 2009“

Od 4. do 21. avgusta 2009.godine, u  organizaciji Nezavisnog filmskog centra „Filmart“ , a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije, Ministarstva za dijasporu Republike Srbije i Opštine Požega biće održan 4. Međunarodni studenski filmski kamp „Interakcija 2009“.

Nakon trogdišnje realizacije projekta na Zlatiboru, po prvi put, ovogodišnja „Interakcija“ biće održana u Požegi.
Tokom boravka na kampu, dvadeset studenata produkcije, režije, kamere, dizajna zvuka i montaže iz 14 zemalja (Indija, Estonija, Kanada, Nemačka, Francuska, Rumunija, Litvanija, Brazil, Rusija, Velika Britanija, Švedska, Iran, Bosna i Hercegovina i Srbija), podeljeni u četiri ekipe, snimiće četiri dokumentarna filma, inspirisani ambijentom i ljudima Požege, Užica, Čačka i Guče.

Tema ovogodišnje „Interakcije“ je „Tolerancija različitosti“.

Istovremeno sa produkcijom filmova, biće realizovani i prateći programi – „Interšator“ i „Interscreen“. Svakodnevno, na Trgu slobode u Požegi, u okviru programa „Interšator“ učesnici će, kroz muziku, ples, poeziju, kuhinju itd. predstaviti kulturu zemlje iz koje dolaze. Program se realizuje u saradnji sa ambasadama i kulturnim centrima zemalja učesnica.
U bioskopu Kulturnog centra Požega, u okviru
programa „Interscreen“  biće prikazani studentski filmovi učesnika kampa, studenata domaćih filmskih akademija, kao i izbor najboljih studentskih filmova u selekciji CILECT-a - Međunarodne asocijacije filmskih i televizijskih škola.

Tokom boravka u Srbiji, kroz izlete na Mokru Goru, u Sirogojno i  Ovčarsko-kablarsku klisuru, učesnici će se upoznati sa prirodnim u kulturnim potencijalima zapadne Srbije.

Filmovi snimljeni tokom kampa, premijerno će biti prikazani u Požegi, 19. avgusta, a dan kasnije i u Dvorani Kulturnog centra Beograda  u Beogradu. Do kraja godine, projekcija filmova biće održana na domaćim i filmkim akademijama u inostranstvu, u gradovima partnerima, u kulturnim centrima u dijaspori. Najbolji filmovi snimljeni tokom kampa učestvovaće na filmskom festivalima širom sveta, poput  filma „Helijum“ (snimljen tokom 3.“Interakcije“), koji je na ovogodišnjem 56. Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma osvojio nagradu za najbolji eksperimentalni film.

 

na vrh strane

 

13. jun 2009. godine

Film „Helijum“ na Festivalu Cinema city
Na Filmskom festivalu „Cinema City“, koji će biti održan od 7. do 13. juna u Novom Sadu, biće prikazan film „Helijum“. Dejan Zečević, selektor festivala uvrstio je film „Helijum“ u takmičarsku selekciju "UP TO 10.000 BUCKS", u okviru koje će biti prikazano 34 filma iz zemlje i inostranstva. Film „Helijum“ biće prikazan u Maloj sali Pozorišta mladih u subotu 13.juna 2009.godine sa početkom u 22:30.

3. jun 2009. godine

Film „Helijum“ u Vašingtonu
U sali bioskopa Тhe Avalon Theater u Vašingtonu, u sredu 3.juna u 20.00 časova biće prikazan film „Helijum“ u okviru festivala posvećenog srpskom kratkom i dokumentarnom filmu. Promocija srpskog filma u SAD održava se u organizaciji "Kruga Orfelin" iz Vašingtona.

31. maj 2009. godine

Druga nagrada za film „Helijum“ na
AsterFestu”
Film „Helijum“ je osvojio Specijalnu nagradu na 5. Međunarodnom filmskom  festivalu Asterfest” koji je održan u Strumici (Makedonija FYROM) od 27. do 31. maja 2009.godine.
 

31. maj 2009. godine

„Helijum“ na festivalu „Zlatni vitez“ u Rusiji

U takmičarskom programu 18. Međunarodnog filmskog festivala „Zlatni vitez“ prikazan je film „Helijum“. Ovogodišnji festival održan je od 22. do 31. maja u ruskom gradu Lipecku.

na vrh strane

 

3.april 2009. godine

„-HE- Хелијум“ - najbolji eksperimentalni film 56. Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma

Film „-HE- Хелијум“ (snimljen tokom 3. Međunarodnog studentskog filmskog kampa "Interakcija-Zlatibor 2008") proglašen je za najbolji eksperimentalni film 56. Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma.
Tokom trajanja festivala, u takmičarskom programu prikazan je 71 dokumentarni, kratki igrani, animirani i eksperimentalni film iz zemlje i inostranstva.
U petak 3. aprila 2009.godine, u Pozorištu na Terazijama završen je festival i dodeljene su nagrade o kojima je odlu
čio međunarodni žiri u sastavu: Nenad Puhovski (Hrvatska), Jean Pierre Rehm (Francuska), Ari Gold (SAD), Marko Glušac (Srbija) and Marko Jeftić (Srbija).

  Film „-HE- Хелијум“ osvojio je Zlatnu medalju Beograd za najbolji eksperimentalni film 56. Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma.

na vrh strane

 

23. mart 2009. godine

Film „-HE- Хелијум“ na festivalima u zemlji i svetu

Film „-HE- Хелијум“, snimljen tokom Trećeg međunarodnog studentskog filmskog kampa „Interakcija-Zlatibor ’08“, biće prikazan u okviru zvaničnog takmičarskog programa 56. Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma. Film „-HE- Хелијум“, uvršten je u kategoriju eksperimentalnog filma i po programu festivala biće prikazan u četvrtak 2. aprila 2009. godine sa početkom u 17 časova u  Dvorani kulturnog centra Beograda.

Film „-HE- Хелијум“ će takođe biti prikazan 29. marta 2009. godine, u okviru zvaničnog programa Londonskog međunarodnog festivala dokumentarnog filma (The London International Documentary Festival). Ovogodišnji festival biće održan od 27. marta do 4. aprila u Londonu.

I još jedan značajan filmski festival “Documenta Madrid” u svom takmičarskim programu će prikazati „-HE- Хелијум“, najzapaženiji film sa treće „Interakcije“. Od 1. do 10. maja 2009. godine, u Madridu, biće održan VI Međunardodni festival dokumentarnog filma (6th International Madrid Documentary Festival “Documenta Madrid) tokom koga će, u takmičarskom programu, biti prikazan film „-HE- Хелијум“.

na vrh strane

 

17. februar 2009. godine


Film “Helijum”, snimljen tokom 3. Međunarodnog studentskog filmskog kampa “Interakcija-Zlatibor 08” biće prikazan u takmičarskom programu filmskog festivala Independent days 9, koji će biti održan od 22. do 26.aprila 2009.godine u Karlsruhe (Nemačka).

na vrh strane

 

„Helijum” na Martovskom festivalu

Film „Helijum“, snimljen tokom 3. Međunarodnog studentskog filmskog kampa „Interakcija-Zlatibor 2008“, uvršćen je u takmičarski program 56. Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma. Ovogodišnji festival biće održan od 30. marta do 3. aprila pod sloganom “Kratak spoj”. Kroz takmičarske i specijalne programe, festival će predstaviti najbolje igrane, dokumentarne, eksperimentalne i animirane filmove najnovije domaće i inostrane produkcije.

na vrh strane

 

1.februar 2009.
„Interakcija“ u BerlinuNa ovogodišnjem, 59. međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, koji je održan od 5. do 15. februara, Filmski centar Srbije predstavio je filmove, projekte i talente iz Srbije. Posetiocima, jednog od najprestižnijih filmskih festivala u svetu, predstavljen je i projekat Medjunarodni studentski filmski kamp “Interakcija-Zlatibor”. Promocija “Interakcije” u okviru Berlinskog festivala, početak je promotivnih aktivnosti Nezavisnog filmskog centra “Filmart”, a uoči raspisivanja konkursa za učešće na 4. Međunarodnom studentskom filmskom kampu “Interakcija – Zlatibor 09”. Konkurs za učešće na ovogodišnjoj “Interakciji” biće raspisan od 1.marta do 15. aprila 2009. godine, a pravo prijavljivanja imaju studenti produkcije, režije, kamere, snimanja i dizajna zvuka i montaže domaćih i inostranih filmskih akademija.

                    

na vrh strane


Interakcija
promo film

Generalni pokrovitelji:

 
 


Zlatni sponzor: