Naslovna
Arhiva sajtova:
2009.
2008.
2007.
2006.
 
Promo film
 

  Zvanični prevoznik:
  INTERAUTO - TRADE ČAČAK
032/380 000
 


10. novembar 2010.godine
PROGRAM “INTERAKCIJA - PRVIH PET GODINA” u pratećem programu 15. Jugoslovenskog pozorišnog festivala u Užicu

U sredu 10. novembra 2010.godine, u 18 časova, na Maloj sceni Narodnog pozorišta Užice u Užicu predstavljen je program filmova “INTERAKCIJA – PRVIH 5 GODINA“.
Izbor filmova snimljenih tokom  Međunarodnog studentskog filmskog kampa “Interakcija” prikazan je u okviru pratećeg programa 15. Jugoslovenskog pozorišnog festivala, koji je održan od 8. do 15.novembra 2010. godine.
U okviru programa “INTERAKCIJA – prvih pet godina” prikazani su dokumentarni filmovi: ČVOR (Darko Soković), CQ (Nikita Sutyrin),  UNUTAR KRUGA (Atefeh Khademolreza), HELIUM (Giuseppe Schettino), GRUPNI PORTRET S LEĐA (Vojin Vasović) i NIKOGA NIJE BRIGA (Wolfram Huke).

26. oktobar 2010.
Program “Interakcija - prvih pet godina” na najstarijoj filmskoj školi u svetu, moskovskom VGIK-u

Na poziv najstarije filmske škole u svetu, u utorak, 26. oktobra 2010. godine u 13 časova na moskovskom VGIK-u, predstavljen je program filmova “INTERAKCIJA – prvih pet godina”. Izbor najboljih filmova snimljenih tokom Međunarodnog studentskog filmskog kampa “Interakcija” prikazan je na VGIK-u tokom 30. Međunarodnog filmskog festivala VGIK, koji se održava od 25. do 30. oktobra 2010.godine.
U okviru programa “INTERAKCIJA – prvih pet godina” prikazani su dokumentarni filmovi: ČVOR (Darko Soković), CQ (Nikita Sutyrin),  UNUTAR KRUGA (Atefeh Khademolreza), HELIUM (Giuseppe Schettino), DRUGE BOJE (Georgy Molodtsov) i NIKOGA NIJE BRIGA (Wolfram Huke).
Pored Dejana Petrovića, direktora Nezavisnog filmskog centra “Filmart” u čijoj se organizaciji realizuje kamp, o “Interakciji” su govorili i bivši učesnici koji studiraju na VGIK-u: AleksandraMarchenko, Nikita Sutyrin, Georgy Molodtsov, Elena Titova, Sergey Khokhryakov i Artur Strakhov.
Program “INTERAKCIJA – prvih pet godina” biće predstavljen u 30 gradova u zemlji i inostranstvu u periodu između dva kampa,  a povodom petogodišnjice realizacije Međunarodnog studentskog filmskog kampa “Interakcija”.

na vrh strane

5. oktobar 2010.
“Interakcija 2010” u Domu kulture u Čačku


Nakon požeške i beogradske projekcije filmova, u utorak 5. oktobra 2010. godine u 20 časova u Velikoj sali Doma kulture u Čačku, održana je projekcija filmova snimljenih tokom  5. MSFK „Interakcija“.
Izražavajući zahvalnost pokroviteljima i partnerima sa čačanskog područja gostima je se najpre obratio Predrag Živković, izvršni producent kampa.
Uoči projekcije, prisutne je pozdravio i Dejan Petrović, direktor NFC „Filmart“, koji je uručio zahvalnice pojedincima i institucijama sa teritorije Čačka koji su doprineli realizaciji ovogodišnje „Interakcije“.

na vrh strane

30. septembar 2010.
Program “Interakcija -prvih pet godina" u Domu kulture "Studentski grad"

U četvrtak, 30. septembra 2010.godine sa početkom u 21 čas u  Maloj sali  Doma kulture "Studentski grad" u Beogradu, premijerno je predstavljen program filmova  “INTERAKCIJA – prvih pet godina”. U okviru programa “INTERAKCIJA – prvih pet godina” prikazan je izbor filmova snimljenih tokom Međunarodnog studentskog filmskog kampa “Interakcija” (2006/2010). Prikazani su dokumentarni filmovi: ČVOR (Darko Soković), CQ (Nikita Sutyrin), UNUTAR KRUGA (Atefeh Khademolreza), HELIJUM (Giuseppe Schettino), GRUPNI PORTRET S LEĐA (Vojin Vasović) i NIKOGA NIJE BRIGA (Wolfram Huke).
Uoči projekcije filmova, prisutnima su se obratili: Igor Toholj, urednik Filmskog programa DKSG i Dejan Petrović, direktor NFC “Filmart”.
Program “INTERAKCIJA – prvih pet godina” biće predstavljen u 30 gradova u zemlji i inostranstvu u periodu između dva kampa, a povodom petogodišnjice realizacije MSFK “Interakcija”.

13. avgust 2010.
Svečаno zаtvаrаnje kаmpа

Premijerа snimljenih filmovа i svečano zatvaranje kampa održano je:
- 12.аvgusta 2010.godine u 21.00 čаs, u Bioskopu Kulturnog centrа Požegа Požega
- 13.аvgusta 2010.godine u 21.00 čаs, u Kulturnom centru REX u Beogrаdu
Tokom Svečаnog zаtvаrаnjа u Beogrаdu učesnicimа su uručene Diplome zа učešće nа kаmpu.  Između ostаlih, Svečаnom zаtvаrаnju u Beogrаdu su prisustvovаli i profesor Drаgаn Elčić, prof mr Milicа Jаnković Kuzmаnović, nаčelnicа odeljenjа zа sаvremeno stvаrаlаštvo i kulturnu industriju u Ministаrstvu kulture RS, nj.e. Mercedes Felicitas Ruiz Zapata, аmbаsаdor Meksikа u Beogrаdu, mr Rаdenko Rаnković, profesor nа Fаkultetu drаmskih umetnosti i brojna publika.

na vrh strane

30. jul 2010.
Koncert ansambla Flaklaud”

U petak 30.jula u 20 časova, u Gradskoj galeriji Požega održan je koncert ansambla „Flaklaud“ iz Beograda. Anasambl „Flaklaud“ čine
Aleksandar Jovan Krstić – kaval, flauta, vokal; Ana Mladenović – flauta; Marija Sabljić – klavir, vokal i Andrija Sagić – perkusije. Na koncertu pod nazivom „Balkan u klaviru“ izvedena su dva programa „Srpska tradicija na Balkanu“ i „Balkanska tradicija u klaviru“.

na vrh strane

28.07.2010.
Otvoren peti Međunarodni studentski filmski kamp "Interakcija 2010"

U Kulturnom centru Požega, u sredu 28.jula 2010.godine, svečano je otvoren 5. Medjunarodni studentski filmski kamp "Interakcija 2010", na kome učestvuje 20 studenata filmskih akademija iz 14 zemalja. Učesnike ovogodišnje Interakcije predstavio je direktor Nezavisnog filmskog centra „Filmart“ Dejan Petrović, istakavši da je cilj manifestacije da afirmiše filmsko stvaralaštvo mladih i uspostavi odnose medju različitim kulturama.
Studenti režije, kamere, zvuka, produkcije i montaže iz 14 zemalja narednih dana na terenu Požege, Užica, Čačka i Arilja, će snimiti četiri dokumentarna filma na temu „Nasleđe“. Filmovi će biti prikazani na zatvaranju kampa, a zatim u Beogradu u Kulturnom centru Rex, na filmskim akademijama koje pohadjaju studenti, kao i na mnogim festivalima.
Milovan Mićović, predsednik opštine Požega, koja je, uz Ministarstvo kulture RS i Centralne evropske inicijative, podržala NFC „Filmart“ u realizaciji kampa, rekao je da „Interakcija“ afirmiše Požegu u svetu, promovišući stvaralaštvo mladih i omogućujući bolju međunarodnu saradnju među njima.
Tokom održavanja kampa, u Požegi će se svakodnevno organizovati prateći kulturni sadržaji, projekcije filmova, prezentacije kultura zemalja koje imaju predstavnike na kampu, dok je u Gradskoj galeriji postavljena izložba pod nazivom „Interakcija – prvih pet godina“, a u petak 30.jula će biti održan koncert ansambla „Flaklaud“ iz Beograda.

12.07.2010.
Učesnici V kampa „Interakcija 2010“


Na konkurs za učešće na 5. Međunarodnom studentskom filmskom kampu „Interakcija 2010“ (1.marta do 15.aprila 2010.), pristiglo je 107 prijava iz 36 zemalja.
Selekciona komsija u sastavu: Maziar Miri (reditelj iz Irana), Ana Daleore (Srbija) i Dragan Elčić (Srbija) razmotrili su prijave kandidata i izabrali 20 učesnika iz 16 zemalja:

Sektor režije:
1. Olga Koleva (Bugarska) - NATFA "Krustio Sarafov"- Screen arts
2. Alberto Resendiz (Meksiko) - Centro Universitario De Estudios Cinematograficos
3. Wolfram Huke (Nemačka) - Munich Film School
4. Siniša Galić (Bosna i Hercegovina) - University of Applied Sciences Berlin (Nemačka)

Sektor kamere:
1. Francis Pinard (Kanada) - University of Quebec in Montreal
2. Arnab
 Gayan (Indija) - Film and Television Institute of India
3. Dragan Milutinović (Srbija) – Akademija umetnosti Novi Sad
4. John Craine (Velika Britanija) - London Film School

Sektor snimanja i dizajna zvuka:
1. Cezar Iulian  Enache (Rumunija) - Theatre and Television Faculty
2. Artur
 Strakhov (Rusija) – VGIK
3. Thomas Hatcher (Francuska) - Ecole Supérieur d'Audio-Visuel
4. Albina
 Griniūtė (Litvanija) - Baltic Film and Media School (Estonija)

Sektor montaže:
1. Davor Bosankić (Srbija) – Fakultet dramskih umetnosti
2. Karam Ali (Palestina) - The High Cinema Institute (Egipat)
3. Christina Damgaard Øster (Danska) - The European Film College
4. Anke Trojan (Nemačka) - Bauhaus Universität Weimar

Sektor produkcije:
1. Jasenka Jočić (Srbija/SAD) - The New School University (SAD)
2. Jovana Mijović (Srbija) – Akademija umetnosti
3. Ana Amić (Srbija) – Akademija umetnosti
4. Ana Opačić (Hrvatska) – Akademija umetnosti Split

na vrh strane

4. jul 2010. godine
5. Međunarodni studenski filmski kamp „INTERAKCIJA 2010“

Od 27. jula do 14. avgusta 2010.godine, u  organizaciji Nezavisnog filmskog centra „Filmart“ , a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije, Centralno Evropske Inicijative i Opštine Požega biće održan 5. Međunarodni studenski filmski kamp „Interakcija 2010“.

Tokom boravka na kampu
, dvаdeset studenаtа filmskih akademija iz 16 zemаljа (Meksiko, Indijа, Pаkistаn, Rusijа, Dаnskа, Bosnа i Hercegovinа, Bugаrskа, Kаnаdа, Palestina, Nemаčkа, Frаncuskа, Velikа Britаnijа, Litvаnijа, Rumunijа, Hrvаtskа i Srbijа), podeljeni u četiri ekipe, snimiće četiri dokumentаrnа filmа, inspirisani ambijentom i ljudima Požege, Užica, Čačka i Arilja. Učesnici će snimаti nа temu „Nаsleđe“ što predstаvljа i opštu temu ovogodišnjeg kаmpа.

Istovremeno sa produkcijom filmova, biće realizovani i prateći programi – „INTERscreen“ i „INTERface“. Svakodnevno, u okviru programa „INTERface“ učesnici će, kroz muziku, ples, poeziju, itd. predstaviti kulturu zemlje iz koje dolaze. Program se realizuje u saradnji sa ambasadama i kulturnim centrima zemalja učesnica.
U bioskopu Kulturnog centra Požega, u okviru programa „INTERscreen“  biće prikazani studentski filmovi učesnika kampa, studenata domaćih filmskih akademija, kao i izbor najboljih studentskih filmova u selekciji CILECT-a - Međunarodne asocijacije filmskih i televizijskih škola.
Tokom boravka u Srbiji, kroz izlete na Mokru Goru, u Sirogojno i  Ovčarsko-kablarsku klisuru, učesnici će se upoznati sa prirodnim u kulturnim potencijalima zapadne Srbije.

Filmovi snimljeni tokom kampa, premijerno će biti prikazani u Požegi, 12. avgusta, a dan kasnije i u Kulturnom centru REX (B92)  u Beogradu. Do kraja godine, projekcija filmova biće održana na domaćim i filmkim akademijama u inostranstvu, u gradovima partnerima, u kulturnim centrima u dijaspori. Najbolji filmovi snimljeni tokom kampa učestvovaće na filmskim festivalima širom sveta.

na vrh strane

U organizaciji Nezavisnog filmskog centra “Filmart”, u Požegi, od 27.jula do 14. avgusta 2010. godine biće održan 5. Međunarodni studentski filmski kamp “Interakcija 2010”, tokom koga će dvadeset studenata produkcije, režije, kamere, dizajna zvuka i montaže iz petnaest zemalja, podeljeni u četiri ekipe, snimiti četiri dokumentarna filma na temu “Nasleđe”.

Organizator obezbeđuje:
·          smeštaj i ishranu za učesnike
·          tehniku i materijal za produkciju filmova
·          prevoz na relaciji Beograd – Požega - Beograd

Student / učesnik snosi troškove:
·          izdavanja vize (ukoliko je potrebna za dolazak u Srbiju)
·          prevoza (do Beograda i nazad) i
·          međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja

 Pravo učesća na konkursu imaju studenti produkcije, režije, kamere, dizajna zvuka i montaže koji:
·          imaju iskustva u produkciji dokumentarnog filma,
·          govore engleski jezik,
·          popune i u roku dostave prijavni obrazac, svoju fotografiju i kopiju filma u čijoj su produkciji učestvovali tokom studija

Ukoliko ste zainteresovani, najpre pročitajte INFORMATOR, a zatim popunite PRIJAVNI OBRAZAC


Prijavljivanje na konkurs
Na konkurs dostaviti:
1         Popunjen prijavni obrazac (u elektronskoj formi)
2         Svoju fotografiju (JPEG format)
3         Kopiju filma u čijoj ste produkciji učestvovali tokom studija (DVD format)

Film mora biti:
1         dokumentarni ili kratkometražni igrani
2         titlovan na engleski jezik
3         snimljen tokom vašeg studiranja

Prijavni obrazac možete preuzeti na sajtu kampa www.film-art.org/interaction
Popunjen prijavni obrazac i svoju fotografiju (JPEG format) pošaljite na
office@film-art.org

Kopiju filma (DVD format) pošaljite, poštom, na adresu:
Nezavisni filmski centar „Filmart“
Međunarodni studentski filmski kamp „Interakcija“
Radnička 11, 31210 Požega, SRBIJA

Rok za prijavljivanje je 15. april 2010. godine

Selekcija kandidata
Po završetku roka za prijavljivanje, selekciona komisija će razmotriti prijave, izvršiti selekciju kandidata i objaviti listu učesnika. Studenti koji budu odabrani za učešće na ovogodišnjem kampu biće informisani putem e-maila najkasnije do
15. maja 2010. godine
.

25.mart 2010.
Film “Grupni portret s leđa” na 57.
Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma

Film „Grupni portret s leđa“, je prikazan u takmičarskom programu 57. Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma u kategoriji eksperimentalnog filma.
Projekcija filma je održana u Dvorani kulturnog centra Beograda, u
sredu 31. marta 2010.godine sa početkom u 17 časova.

5.mart 2010.
Film “Grupni portret s leđa” na Zagrebdoxu

U takmičarskom programu ovogodišnjeg Međunarodnog festivala dokumentarnog filma “Zagrebdox” (Zagreb, od 28.februara do 7.marta 2010.godine) prikazan je film “Grupni portret s leđa”
snimljen tokom 4. Međunarodnog studentskog filmskog kampa „Interakcija“.
Tokom festivala u bioskopu Movieplex održane su čak tri projekcije filma: u ponedeljak 1.marta u 18 časova (dvorana 2), u sredu 3.marta u 16 časova (dvorana 3) i u četvrtak 4.marta u 20 časova (dvorana 4).

na vrh strane
Nezavisni filmski centar "FILMART" 2010.