Аrhiva  sajta  za : 2006  godinu 

 

 

24. januar 2008.godine

U organizaciji Nezavisnog filmskog centra „Filmart“ i Crvenog krsta Užice, 24. januara 2008. godine u prostorijama Crvenog krsta Užice održana je projekcija filmova snimljenih tokom II Međunarodnog studentskog filmskog kampa „Interakcija-Zlatibor 2007“.

Uoči projekcije filmova uručene su zahvalnice pojedincima i institucijama iz Užica koji su doprineli realizaciji projekta.

   

na vrh strane

 

23. januar 2008.godine

U sredu, 23. januara 2008.godine u prostorijama Biblioteke “LJubiša R. Đenić” u Čajetini održana je projekcija filmova snimljenih tokom II Međunarodnog studentskog filmskog kampa „Interakcija-Zlatibor 2007“.

Gostima su se obratili Dragan Novaković, predstavnik Biblioteke i Dejan Petrović, direktor NFC „Filmart”. Tokom večeri, uručene su zahvalnice partnerima, sponzorima i pojedincima sa teritorije Opštine Čajetina koji su doprineli realizaciji II „Interakcije“.
 

   

na vrh strane

 

23. decembar 2007.godine

Nezavisni filmski centar „Filmart”, u  okviru Devetog međunarodnog studentskog filmskog festivala,  dodelio je nagradu „Interakcija” za najbolji film.
Tročlani žiri, sastavljen od učesnika II „Interakcije” (Ana Lagator – studentkinja montaže na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Vanja Aćimović – studentkinja produkcije na Fakultetu dramskih umetnosti i  Aleksandra Urošević – studentkinja režije na Akademiji umetnosti BK), doneo je odluku da se nagrada „Interakcija” za najbolji film dodeli filmu UNDER CONSTRUCTION
(Le Fresnoy – Studio  National des Arts Contemporains – Tourcoing Cedex - Francuska).
Nagrada podrazumeva poziv za učešće na III Međunarodnom studentskom filmskom kampu „Interakcija – Zlatibor 2008”, reditelju nagrađenog filma - Zhenchen Liu.

na vrh strane

 

21.decembar 2007.godine


U okviru IX Međunarodnog festivala studentskog filma,  21. decembra 2007. godine, u Bioskopu Jugoslovenske Kinoteke, održana je prezentacija Međunarodnog studentskog filmskog kampa „Interakcija - Zlatibor 2007“.

Nakon projekcije filmova snimljenih tokom II „Interakcije”, prisutnima su se obratili Dejan Petrović, direktor NFC „Filmart” i studenti domaćih filmskih akademija koji su učestvovali  na kampu – Ana Lagator, Vanja Aćimović, Aleksandra Urošević i Jovan Vladimir Borka.

na vrh strane

 

17. decembar 2007. godine

U organizaciji Nezavisnog filmskog centra „Filmart“ i Doma Kulture Čačak,  17. decembra 2007. godine u Velikoj sali Doma Kulture Čačak održana je projekcija filmova snimljenih tokom II Međunarodnog studentskog filmskog kampa „Interakcija-Zlatibor 2007“.

Gostima su se obratili Predrag Živković, izvršni producent i Dejan Petrović, direktor NFC „Filmart“. Tokom večeri, uručene su zahvalnice partnerima, sponzorima i pojedincima sa teritorije Opštine Čačak koji su doprineli realizaciji II „Interakcije“.
 

    

na vrh strane

 

10. decembar 2007.godine
        
  MИНИСТАРСТВО ЗА ДИЈАСПОРУ
            РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

U ponedeljak, 10.decembra 2007.godine, u prostorijama Ministarstva za dijasporu Republike Srbije, potpisan je Ugovor o sufinansiranju projekta III Međunarodni studentski filmski kamp „Interakcija-Zlatibor 2008“.
Ugovor su potpisali, ministarka, mr Milica Čubrilo, u ime Ministarstva i Dejan Petrović, direktor Nezavisnog filmskog centra „Filmart“.

na vrh strane